Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Milli Sporcumuz Mehmet Çelik, 45 Yıllık Türkiye Rekorunu Kırdı

30.05.2023
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü öğrencisi Milli Atlet Mehmet Çelik, yeni bir Türkiye rekoru kırdı. Fransa'nın Forbach kentinde düzenlenen “World Athletic Bronz” kategorisinde 800 metrede yarışan sporcumuz Mehmet Çelik, 1:47.21'lik derecesi ile Sermet Timürlenk’e ait olan ve 1978’den beri 45 yıldır kırılamayan rekoru kırarak 800 metrede U23 Türkiye rekorunun yeni sahibi oldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, öğrencilerimizin katıldığı yarışmalardan aldıkları başarılı sonuçlarla gurur duyduklarını ifade ederek; “Öğrencilerimiz katıldıkları her yarışmadan bizlere büyük gururlar yaşatarak geliyor. Onların kıymetli gayretleri ve akademik personelimizin özverili çalışmaları hiç şüphe yok ki bu gururun kaynağı. Üniversitemizi ve Aydın’ı gururlandıran öğrencilerimizi ve onların yetişmesinde büyük özveriye sahip akademik personellerimiz Dr. Öğr. Üyesi Ali Güreş ve Öğr. Gör. Şaheser Güneş’i tebrik ediyorum. 45 yıldır kırılamayan bu rekoru kırarak aldığı derece bizleri ziyadesiyle mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. Öğrencilerimizin başarıları daim olsun.” dedi.

Milli Sporcumuz Mehmet Çelik, yeni yılın başında South Plains Collage adına Teksas'ta düzenlenen “TTU Corky Classic NJCAA” yarışında piste çıkmış ve  1:48.23dk'lık derece ile kendisine ait olan U23 ve Büyükler Salon Türkiye rekorunu kırmıştı. Böylelikle salondan sonra pistte de 800 metre rekorunun sahibi oldu.

Milli Sporcumuz Mehmet Çelik’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN