Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Mevlana Vuslatının 742. Yılında Üniversitemizde Anıldı

22.12.2015
Üniversitemiz tarafından Mevlana’nın vuslatının 742. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Mevlana etkinliği, 21 Aralık 2015 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai TUNCA, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa ASLAN, Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Av. Atila KALKAN, idari ve akademik personelimizin yanı sıra öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin ilk bölümünde Moğollar, Orta Çağ, Türk ve İslam Tarihi, Kültür Tarihi ve Tasavvuf Tarihi üzerine çalışmaları olan Dr. Kemal Ramazan HAYKIRAN, Hz. Mevlana ve 13. Yüzyılda Dünya konulu bir konferans verdi. Dr. HAYKIRAN verdiği konferansta, Hz. Mevlana’nın yaşadığı dönemi, Moğollar’la olan tartışmalı ilişkisini ve Mevlana’nın Türkiye coğrafyası için önemini anlattı.

Mevlana’yı ve felsefesini anlamanın zorluğundan bahseden Dr. Kemal Ramazan HAYKIRAN, “Modern dünyanın ürettiği üniter, pozitivist ve materyalist algılar, geçmişimizle aramızdaki en büyük perdeyi oluşturuyor. Bu açıdan bakıldığında ne Mevlana’yı ne de Mevlana’nın dönemindeki diğer şahsiyetleri ve yaşanan olayları anlama imkânı bulamayız.” dedi.

Etkinliğin ikinci bölümünde sanatçı Ender DOĞAN ve saz arkadaşları, tasavvuf müziğinden örnekler sundu. Sema gösterisi ile renklenen Tasavvuf Konserinin ardından Dr. Kemal Ramazan HAYKIRAN’a Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. Mustafa ASLAN, Ender DOĞAN’a Rektör Yardımcımız Prof.Dr.Recai TUNCA teşekkür belgesini verdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN