Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

MESTEK 2016 ÜNİVERSİTEMİZ EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

11.05.2016
Üniversitemiz 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleşen III. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi’ne (MESTEK 2016) ev sahipliği yaptı.

Kongrede 3 gün boyunca 42 üniversiteden 198 akademisyen 98 bildiri sundu. Kongrenin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Türkiye’deki meslek yüksekokullarının en büyük sorununun öğrenci yetiştirmekte pratiğe önem verilmemesi olduğunu söyledi. Kongrede, 2 günde ADÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde eş zamanlı olarak yürütülen toplam 11 oturum düzenlendi. ADÜ Restoran'da gerçekleşen kongre gala yemeğinde geleneksel ‘MESTEK Devir Teslim Töreni’ de gerçekleşti. MESTEK Koordinatörü ve Nazilli Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özçağ, kongre flamasını bir sonraki kongrenin düzenleyicisi olan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesine teslim etti.

Kongrenin kapanışında MESTEK 2016 Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özçağ kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek; Nazilli Meslek Yüksekokulu adına Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan'a, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan’a ve kongre sponsorlarına plaketlerini takdim etti.

Kongrenin akademik kapanışının ardından katılımcılar, NYSA Antik Kenti ve Nazilli Sümer Kampusunu gezdi. Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın da Sümerpark’ta misafir ettiği katılımcılar daha sonra Nazilli’nin simgelerinden ‘Gıdı Gıdı Treni’ ile nostalji turu yaptı. Türkiye’nin en büyük mehter takımları arasında yer alan Nazilli Belediyesi Mehter Takımını da izleyen katılımcılar, kongrenin son gününde Meryem Ana, Efes ve Şirince’yi gezdi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN