Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Mehmet Erdem Rektörümüzü Makamında Ziyaret Etti

27.09.2016
Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ı 26 Eylül 2016 tarihinde makamında ziyaret ederek ADÜ Teknokent ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi aldı.

Toplantıya Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan katıldı.

Teknokent ile ülkemizin gelişmesi ve Aydın’ın dünyaya açılmasına büyük katkı sağlayacak

Milletvekili Mehmet Erdem, ADÜ Teknokent ile birlikte Aydın’da gerek yatırım gerekse AR-GE anlamında büyük beklentiler oluştuğunu belirterek, Teknokent Yönetim Kuruluna başarılar diledi. Bu tür büyük girişimlerin ülkemiz adına önemli olduğunu vurgulayan Erdem; “Ülkemizin 2023 hedefleri ve vizyonu açısından bir milletvekili ve bir Aydınlı olarak bu girişim bizleri heyecanlandırıyor. Aydın’a tartışmasız büyük katkılar sağlayacak Teknokent ile Aydın önemli bir merkez olacak. İnanıyorum ki bu tür önemli projelerle buna daha büyük katkılar sağlanacak. Ben hem bir milletvekili, hem de bir Aydınlı olarak buraya şirketlerin getirilmesi ve davet edilmesi noktasında üzerime ne düşerse yapmaya hazırım. TEKNOKENT’in geldiği nokta ve geldiği süreci değerlendirmek için Adnan Menderes Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan ile bir araya geldik. Görüşmede, Bilim Teknoloji Bakanımızı ziyaret etmek ve Bakanlıktan destek almak için program hazırladık. Önümüzdeki süreçte hem yapılaşmanın hızlanması hem de; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü ile görüşmeler için Ankara’ya gideceğiz. Adnan Menderes Üniversitemiz Teknokent ile ülkemizin gelişmesi ve Aydın’ın dünyaya açılmasına büyük katkı sağlayacak. Aydın Milletvekilleri olarak bizler de bu projeyi hassasiyetle takip edeceğiz.” dedi. 

Üniversite olarak teknokentle ülkemize büyük faydalar sağlayacağız

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, ülkemizi aydınlık günlerin beklediğini söyledi. Prof. Dr. Bircan, Aydın’a yakışır, bölgede önemli bir Üniversite yaratma adına elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Üniversite olarak Teknokentimizle umuyorum ki ülkemize büyük faydalar sağlayacağız. Artık farklı şeyler üretmeli ve katma değeri yüksek ürünlerle büyük katkılar sağlamalıyız. Fikirleri ürüne dönüştürerek fikirleri ticarileştirmeliyiz. Bugün Google, bizim dış ticaretimiz kadar para kazanıyor. 7-8 yıl yurt dışında kalmış biri olarak söylüyorum; bizim onlardan gerçekten bir eksiğimiz yok. Çıktığımız bu yolda, Teknokentle ülkemiz adına çok heyecanlıyız. İyi şeyler yaparak, önemli katkılar sunmayı hedefliyoruz. Adnan Menderes Teknoloji Geliştirme Bölgesi, yazılım, bilişim, elektronik, gıda, tarım, ileri malzeme teknolojileri, tasarım, otomotiv, yenilenebilir enerji gibi konularda ar-ge çalışmalarının yapıldığı bir kurum olacak. Teknokentimiz Üniversite-Sanayi-Kamu Kurumları arasında iş birliği sağlayan bir sistem olarak hizmete hazır. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, bundan sonrası için destekleri bekliyoruz. ” dedi. 

Teknokent Nedir ?

Teknokent, ulusal rekabetçi üstünlüğü güçlendirmek amacıyla Türkiye'de ve yerelde AR-GE, girişimcilik ve inovasyon aktivitelerinin teşvik edildiği bir odak noktasıdır ve bir merkezin adıdır. Teknokent, bünyesindeki AR-GE şirketleri ile Üniversitenin akademik bilgi birikiminin bileşiminden doğan sinerjiyi desteklemeyi, geliştirmeyi ve doğru kanallara yönlendirmeyi amaçlayan bir ekosistemdir.

ADÜ Teknokent girişimcilere neler sağlayacak ?

Girişimciler, ADNAN MENDERES TEKNOLOJİ GELİŞTİRME A.Ş.'nin inşa edeceği AR-GE ofislerinden yararlanabileceği gibi, kendilerine tahsis edilen arsalar üzerinde belirli bir süre kullanım hakkını alabilecekleri binalar inşa ederek yazılım geliştirme ve AR-GE faaliyetinde bulunabileceklerdir. ADÜ TEKNOKENT YÖNETİM A.Ş., toplumun zenginliğini, yenilik kültürünü ve ilgili iş ve bilgi bazlı kurumlarının rekabetçiliğini teşvik ederek arttırmak olan ve uzman profesyoneller tarafından yönetilen bir organizasyon olarak ülkemizin yarınları için var olacaktır.

Adnan Menderes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Aydın ilinin ve Türkiye’nin AR-GE potansiyeline ve teknoloji üretebilmesine katkı sağlamak ve sürdürülebilir kalkınmanın parçası olmak için konumlanmıştır.

Adnan Menderes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi; yazılım, bilişim, elektronik, gıda, tarım, ileri malzeme teknolojileri, tasarım, nanoteknoloji, otomotiv, yenilebilir enerji gibi konulardan biyoteknoloji ve tıp teknolojileri alanında AR-GE çalışmalarının yapıldığı ve AR-GE firmalarının yer aldığı bir çalışma bölgesi konumunda olacaktır.

Akademisyen ve AR-GE projesi olan girişimciler ya da iş ve proje fikri olan bireysel girişimciler, Adnan Menderes Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi size AR-GE destekleri, teknolojik etkinlikler, proje ve iş geliştirme imkânları eğitim, seminer ve tanıtım organizasyonları Yeni fikirlere ve projelere danışmanlık hizmetleri sunmak için profesyonel uzman bir ekip olarak hazırdır. ADÜ TEKNOKENT YÖNETİM A.Ş., Üniversite, sanayi ve kamu kuruluşları arasında işbirliği sağlayan bir sistem olarak Aydınımız, ülkemiz ve tüm insanlığın yarınları için hizmete hazırdır.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN