Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Medicinal Beekeeping for Beekeepers” Adlı Erasmus + Avrupa Birliği Projesinin Üçüncü Uluslararası Toplantısı Gerçekleştirildi

22.05.2023
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz’ın koordinatörlüğünü yaptığı “Medicinal Beekeeping for Beekeepers-MEDI-BEEB” adlı Erasmus + AB projesinin üçüncü uluslararası toplantısı, 16-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında Polanya'nın Wraclow kentinde yer alan Polonya'da Wraclow Çevre ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yılmaz’ın koordinatörlüğünü yaptığı “Medicinal Beekeeping for Beekeepers-MEDI-BEEB” adlı Erasmus + AB projesinin üçüncü uluslararası toplantısı, 16-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında Polanya'nın Wraclow kentinde yer alan Polonya'da Wraclow Çevre ve Yaşam Bilimleri Üniversitesinde gerçekleştirildi.

Toplantıya Türkiye’den; Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Aydın İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Litvanya’dan Vitautas Magnus Üniversitesi ve İtalya’dan Umbria Çiftçiler Birliği Ar-Ge temsilcileri katıldı. Toplantıda her partner ülkenin proje sürecindeki sorumlulukları ve yapılan çalışmalar ile ilgili sunumlar yaptı. 

Proje koordinatörü Prof. Dr. Murat Yılmaz, Avrupa Birliğinin standardizasyona ve sertifikasyon konularına önem verdiğini, bu nedenle Apiterapi için kullanılacak arı ürünlerinin üretimden pazarlamaya kadar yapılacak uygulamalara ilişkin standardizasyon ve sertifikasyon ile ilgili ciddi eksikliklerin olduğunu belirterek konu ile  ilgili partner ülkelerdeki mevcut  uygulamalar ve Avrupa Birliğinin öngörülerine yönelik ayrıntılı bir çalışma yapılması yönünde partnerlere önerilerde bulundu. Bu konunun hazırlanmasından sorumlu İtalyan proje partnerinin, hazırlanan içeriğin bu kapsamda genişletmesi gerekliliği iletildi. 

Toplantının son günü Polonya’dan Çevre ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi Ziraat Fakültesinin ilgili laboratuvarlarının tanıtımı sonrası arı ürünlerinin kullanımına yönelik bilgilendirmeler ile toplantı sona erdi.

Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Murat Yılmaz ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN