Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

MEANDROS MEDİCAL AND DENTAL JOURNAL ULUSLARARASI İNDEKSLERE GİRMEYİ BAŞARDI

21.12.2015
Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinin ortak dergisi olan Meandros Medical and Dental Journal Kasım 2015‘te uluslararası bir indeks olan DOAJ(Directory of Open Access Journals)’a girmeyi başardı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültelerinin 2000 yılından bu yana çıkardığı bağımsız, önyargısız, açık erişimli ve çift-kör hakemlik ilkelerine uygun bilimsel yayın organı Meandros Medical and Dental Journal’da tıbbın ve diş hekimliğinin değişik disiplinlerinde yapılmış, özgün ve bilime katkı sağlayan deneysel ve klinik araştırmalar, olgu sunumları, son gelişmeleri yansıtan derlemeler, dergide yayınlanan yazılarla ilgili editöre mektuplar ve uzman görüşlerini içeren editöryel yazılar yayınlanmaktır. 

Hedef kitlesi, tıp ve diş hekimliği akademisyenleri, uzmanları ve uzmanlık öğrencileri olan dergi yayına başladığından bu yana ilk kez uluslar arası bir indekse girmiştir. Dergi, meandrosmedicaljournal.org  adresinden ziyaret edebilir, makalelerin tam metinlerine de aynı adresten ulaşılabilir.  

Meandros Medical and Dental Journal Baş Editörleri Prof. Dr. Yasemin TURAN ve Doç. Dr. Senem YİĞİT ÖZER yaptıkları değerlendirmelerde başarılarında özellikle özveri ile çalışan tüm editörlere teşekkür ederek; “Bu başarı hepimizin başarısıdır. Desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof.Dr. Cavit Bircan’a minnettarız. Ayrıca yazılarını dergimize gönderen yazarlara, hakemlere de teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdiler.

 

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN