Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Maskesiz Gülücükler Topluluğu Lösemili Çocuklara Moral Verdi

11.05.2018
Üniversitemizin aktif topluluklarından Maskesiz Gülücükler Topluluğu, lösemili çocuklar ve ailelerinin moral ve motivasyonunu arttırmak amacıyla 5 Mayıs 2018 tarihinde tedavisi başarılıyla tamamlanan çocuklar ve ailelerini Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonunda bir araya getirdi.

Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hematoloji Bilim Dalı’ndan Dr. Öğretim Üyesi Mediha Akcan’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte çocuklar ve aileleri Üniversitemiz Halk Oyunları ekibinin yöresel oyunlarını izlerken Banliyö grubunun şarkılarıyla eğlendi. Daha sonra düzenlenen kokteylle pasta kesen ve oyunlar oynayan çocuklar moral depoladı.

Dr. Öğretim Üyesi Mediha Akcan löseminin yüzde 98 oranında tedavi edilebildiğini ifade ederek hastalık süresince maske kullanımının önemine dikkat çekti. Maskenin başkalarına hastalık bulaştırmamak amacıyla değil, dışarıdan gelecek enfeksiyonlara karşı takıldığını vurgulayan Akcan, lösemiye karşı farkındalık oluşturmak için “ Gözünüzdeki maskeyi çıkarın, lösemiyi fark edin.” dedi.

Uzun bir tedavi süreci bulunan Lösemiye karşı çocukların ve ailelerin morallerini bir nebze de olsa yükseltmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirten Maskesiz Gülücükler Topluluğu Başkanı Fen -  Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 3. sınıf öğrencisi Nur Seda Kızıltaş, Lösemiye karşı moral ve motivasyonun önemine dikkat çekti.  Kızıltaş, “ Stresli bir dönemden geçen lösemili çocuklar ve ailelerini, tedavileri başarıyla sonuçlanmış çocuklarla bir araya getirerek hem morallerini yükseltmek hem de löseminin tedavisinin mümkün olduğunu anlatmaya çalıştık.” dedi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN