Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Mail Adreslerini Taşıdık, Sınırları Kaldırdık

06.11.2015
Kurumsal E-Posta adresleri, Google Applications Education alt yapısına taşınma işlemleri tamamlandı. Eski posta hesabının kullanım alanından 75 kat daha fazla saklama alına sahip yeni uygulama, kullanıcılar açısında da büyük kolaylıklar sağlıyor.

Yeni alt yapıyla birlikte, merkezi depolama ve sunucu maliyetleri kalkacak, merkezi uygulamalar ile tam senkronizasyon sağlanacak, Classroom uygulaması ile uzaktan ders oluşturma ve uygulama paylaşımı gerçekleşecek, Hangouts uygulaması ile sesli ve görüntülü canlı görüşme sağlanacak.Uygulama ayrıca; güvenli şifre senkronizayonu, cep telefonu ile ikili şifre güvenliği, daha az spam alma, sadelik, daha kolay yönetim, kesintisiz hizmet, daha fazla kaynak imkanı sağlıyor.

Mail şifresini unutanlar için web sitesine https://sso.adu.edu.tr adresi altında şifre sıfırlama ekranı eklenirken; şifresini unutanların kimlik bilgisi kontrolü yapılarak, yeni şifrelerini Kendileri belirleme ve sıfırlama imkanı sağlandı. Kullanılmakta olan otomasyonlarda, network ve kimlik doğrulama gerektiren sistemlerde kullanılmak üzere merkezi kimlik doğrulama sistemi kuruldu. Kurumsal mail yapılanması ile mevcut otomasyonlarda tek kullanıcı ve şifre (SingleSing-on) uygulamasına da geçiş başlangıcı yapıldı. E-mail girişi ve kablosuz internete bağlanma alt yapısı tamamlandı (Eduroam), kütüphane ve veri tabanlarına daha kolay erişim sağlandı, kütüphane proxy ayarlarında kullanılmaya başlandı ve haber ve duyuru grupları daha esnek hale getirildi.

Yenilenen Şifreler En Geç 120 Dakika içinde Değişecek

Mevcut kullanıcıların gün içerisinde değiştirdikleri şifreler en geç 120 dakika içerisinde Google ile senkronize olmaktadır. Eski mail sistemimiz tamamen değiştirilerek tüm öğrenci ve personelimiz için Google Applications Education alt yapısı ile çalışan, 30 GB kapasiteli ve gerekli office dökümanlarını, takvimlerini de kullanabilecekleri şekilde sistem yapılandırıldı.

Mobil Uyumlu Yeni Mail Sistemi

Yeni mail sistemi mobil telefonlar ile uyumlu hale getirilerek mail, rehber ve takvim senkronizasyonu aktif hale getirildi. Mail adresi yapılanması sistematik bir yapıya kavuşturularak, kurumsal mail adresleri kullanıcıadı@adu.edu.tr ve ogrencino@stu.adu.edu.tr formatında düzenlendi. Akademik ve idari personel ile tüm öğrencilerimize yeni mail adresleri otomatik olarak tanımlandı.

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız...

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN