Macaristan’ın Mako Kenti’nden Gelen Heyete, Aydın ve Nazilli Kültürü Tanıtıldı

13.06.2023
Macaristan'ın Mako Kenti'nden kardeş okul projesi kapsamında Nazilli'ye gelen 21 kişilik heyete, Üniversitemiz Öğretim üyeleri Aydın ve Nazilli tarihi, folkloru ve kültürü tanıttı.

Nazilli Sümer Kampüsü Koordinatörü Prof. Dr. Tuncay Ercan Sepetcioğlu ve İdari Amir Cemal Fillikçioğlu ile Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Akkurnaz ve Didim Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğr. Gör. Aytekin Kalkan, Türk misafirperverliğini, Aydın ve  Nazilli'nin kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla, Macaristan’dan gelen misafirlere eşlik etti.

Etkinlikler kapsamında konuklar, Sümer Kampüsünde müzeyi ziyaret ettikten sonra,  kentin kimliği olan “gıdı gıdı treni” ile kısa bir seyahat gerçekleştirdi. Sonrasında, Mastaura Antik Kenti’ni anlatan görseller paylaşılarak kazılarda ele geçirilen seramiklerden oluşan sergi ziyareti ve kentin önemi ile ilgili sunumun ardından, Mastaura Antik Kenti hatıra parası basıldı.