Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Lise Öğrencileri Acil Durumlar ve Afet Yönetimi Sempozyumu Farkındalık Eğitimleri” Devam Ediyor

15.02.2024
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin “Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi”nin ilk aşaması olan “Acil Durumlar ve Afet Yönetimine İlişkin Eğitimler”, 5-13 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Aydın ilinde öğrenim gören Fen liseleri ve merkezi sınavla öğrenci alan Anadolu lisesi öğrencileri ile bu kurumlarda görev yapan öğretmenlere proje kapsamında eğitimler verildi.

Afet ve Acil Durum Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Serap Gökçe Eskin, Yönetim Kurulu üyeleri  Prof. Dr. Filiz Abacıgil, Doç. Dr. Yunus Emre Özlüer,  Öğr. Gör. Muammer Erden, Öğr. Gör. Evrim Çevik, Uzm. Gülay  Kandemir ile Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Adana, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Salim Kaya tarafından Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği çerçevesinde 9 proje okulunda “Temel Yaşam Desteği”, “Acil Durum ve Afet Farkındalık Eğitimi”, “Temel Afet Bilgisi”, “Önce Can Güvenliği”, “Afet Sonrası İnfodemi”, “Afet Psikolojisi ve Sosyolojisi”, “Afet Yönetimi”, “Arama Kurtarma ve Etik Değerler”, “Afet Senaryosu ve Tatbikatlar” konulu seminerler verildi.

Projenin ikinci aşaması olan “Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Sempozyumu”, 6-10 Mayıs 2024 tarihlerinde Aydın İl Kültür Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN