Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Lisansüstü Tarih Öğrencileri Uluslararası Sempozyumu’nun İlki Düzenlendi

24.11.2017
Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanlığı ile Kuşadası Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği “I. Lisansüstü Tarih Öğrencileri Uluslararası Sempozyumu”, 20-22 Kasım 2017 tarihlerinde Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli Kanuni Sultan Süleyman Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sempozyuma Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Zekeriya Tünk, Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim elemanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyum açılış konuşmaları Tarih Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hüseyin Üreten ve onur konuğu olarak davet edilen Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı adına Zekeriya Tünk tarafından yapıldı. Daha sonra Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümünden Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan’ın hazırladığı ‘Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Tanıtım Filmi’ gösterildi. Doç. Dr. Erdoğan’ın “İngiliz Arşiv Belgelerinde Milli Mücadele Döneminde Kuşadası ve Çevresi” isimli sergisinin açılışı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer tarafından yapıldıktan sonra, Sempozyum oturumlarına geçildi. 19 farklı üniversiten gelen lisansüstü öğrencilerinin katılımlarıyla, on oturumda gerçekleşen Sempozyumda, 32 adet bildiri sunuldu.

Değerlendirme oturumu konuşmalarının Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hüseyin Üreten, Doç. Dr. Dilşen İnce Erdoğan ve Yrd. Doç. Dr. Musa Gümüş tarafından yapıldığı Sempozyum, Türkiye’de sadece öğrencilere yönelik olarak düzenlenen az sayıda Sempozyumdan biri olarak nitelendirildi. Sempozyum katılımcıları, öğrencilere yönelik yapılan böyle bir organizasyona katılmaktan mutluluk duyduklarını ve devamının getirilmesini belirtti.

Sempozyum, farklı üniversitelerdeki Tarih Bölümü öğrencilerinin tanışmasına vesile olmasının yanı sıra, öğrencilerin akademik hayatı erken tecrübe etmelerine de olanak sağladı.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN