Kuyucak MYO TÜBİTAK Konferansına Katıldı

26.12.2017
Üniversitemiz Kuyucak Meslek Yüksekokulu öğrencileri Öğr. Gör. Yıldırım Toprak öncülüğünde Nazilli Ticaret Odası Konferans Salonu’nda 25 Aralık 2017 tarihinde “ İnovasyon ve Geleceğin Meslekleri” konulu konferansa katıldı.

Üniversitemizle birlikte TÜBİTAK, Nazilli Ticaret Odası ve Asımın Nesli Anadolu İmam Hatip Lisesinin ortaklaşa düzenlediği konferansa katılım oldukça yüksekti. TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi Uluslararası TÜBA ödüllü Prof. Dr. Hüseyin Arslan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans Aydın ve Nazilli protokolünün, Nazilli Ticaret Odası temsilcilerinin, öğrencilerimizin ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.  Dünyada ve ülkemizde gelişen yeni alanları, ileri teknolojileri ele alan konuşmacı Arslan içinde bulunduğumuz dünyanın, 20 yıl öncesine göre bile çok farklı olduğunu belirtti. Bu hızlı değişime genç nüfus oranı çoğunlukta olan bir ülke olarak kolay uyum sağladığımızı söyleyen Prof. Dr. Hüseyin Arslan, çocuklarımızın, gençlerimizin dünyasında “inovasyonun” çok önemli bir yerde durduğunu belirtti. Öğrencilerimizin oldukça ilgiyle dinlediği konuşmacı Arslan böyle bir dönemde teknolojiye ve bilişime yatırım yapanların ayakta kaldığını ve yol aldığını ifade etti. Konferans sonunda öğrencilerimiz iş dünyasının temsilcileriyle de sohbet etme fırsatı buldu.