Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kuyucak MYO Oryantasyon Programı Düzenledi

10.10.2017
Üniversitemiz Kuyucak Meslek Yüksekokulu 2017-2018 Akademik Yılı'na 26 Eylül 2017 tarihinde gerçekleştirilen akademik kurul ve oryantasyon programı ile “Merhaba” dedi.

Üniversiteye yeni kayıt olan öğrencilere yönelik olarak gerçekleşen oryantasyon programında üniversite, not ve AKTS sistemi, sınav kuralları, akademik takvim, sosyal ve kültürel hayat, mezuniyet sonrası kariyer yönetimi, Kuyucak ilçesi, akademik ve idari birimler, akademik personel, öğretim programları, ADÜ Genç, kampüs hayatı  gibi konular  hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Kuyucak Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu yeni kayıt olan öğrencilere "hoş geldiniz" diyerek başladığı konuşmasında üniversite öğrenciliğinin insan hayatındaki önemine, öğrencilerin sorumluluklarına, insani ve toplumsal değerlere ve öğrenciyi aydınlatacak pek çok önemli konuya değindi. Adnan Menderes Üniversitesi ailesinin her öğrencisini bir değer olarak kabul ettiğinin altını çizen Bilgenoğlu, Kuyucak Meslek Yüksekokulu'nun bu büyük ailenin çalışkan bir ferdi olduğunu da sözlerine ekledi. Öğrencilerin de artık bu ailenin bir ferdi olduğunu ve birlikte güzel çalışmalara imza atacaklarını ifade etti.

Yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri, gerçekleştirdiği panel ve sempozyumlar, çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler nedeniyle ayrıcalıklı bir okul olan Kuyucak Meslek Yüksekokulu'nun kaliteli akademik eğitim için tüm enerjisiyle çalıştığını belirten Yrd. Doç. Dr. Ali Bilgenoğlu, öğrencilere üniversitenin kariyer yolculuğu için önemli bir adım olduğunu hatırlattı.  Bilgenoğlu, bu yolculuğun iyi yönetilmesi için akademisyenler olarak üzerlerine düşen görevi yaptıklarını ve yapacaklarını, öğrencilerin de bu konuda gayretli olmaları gerektiğini belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Bilgenoğlu konuşmasını akademik çalışmalara verdiği destek, öğrencisine verdiği değer nedeniyle Üniversite Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan'a, okula ve üniversiteye verdiği destekler nedeniyle Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk'e, özverili çalışmaları nedeniyle meslek yüksekokulu akademik ve idari personeline teşekkürlerini sunarak tamamladı.

Oryantasyon programı öğrencilere slayt sunumlarının yapılması, akademik personelin konuşmaları, öğrencilere okulun gezdirilmesi ile devam etti.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN