Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kuyucak MYO' dan Büyük Ortaklarla Büyük Proje

26.04.2018
Üniversitemiz Kuyucak Meslek Yüksekokulu (MYO) ülke çapında 30 ili kapsayan “Kız Kardeşim” projesinin yerel ortağı olarak 21 Nisan 2018 tarihinde Kuyucak'ta kadın girişimcilere eğitim programı düzenledi.

Kuyucak MYO, CocaCola Türkiye, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Habitat Derneği ve İstanbul Teknik Üniversitesi  gibi Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarının  iş birliği ile hayata geçen “Kız Kardeşim” projesi Aydın -  Kuyucak ayağını gerçekleştirdi. Kadınların ekonomik ve sosyal konumlarını güçlendirmek, bölgesel ekonomik kalkınmada kadınların etkin rol almalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Kuyucak MYO Eğitim Salonu’nda Finansal Bilinç ve İletişim Eğitimi verildi. Metalürji ve Malzeme Mühendisi  Emine Ertürk Şahin tarafından verilen eğitim "Bireyler İçin Finansal Okuryazarlık, Girişimciler İçin Finans ve İnternet Reklamcılığı"  konu başlıklarından oluştu ve 3 gün sürdü. Çok farklı örneklerin sunulduğu eğitim zengin içeriği ile katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.

Kuyucak MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Bilgenoğlu 21 Nisan 2018 'de tamamlanan eğitimin sonunda katılımcılara sertifikalarını takdim ederken kadın iş gücünün ve kadın girişimciliğinin ülke ekonomisine ve toplumsal gelişime olan katkısını içeren bir konuşma yaptı. Bilgenoğlu,  konuşmasında ayrıca Kuyucak MYO olarak 2016 yılından bu yana yürütülen ve 9 bin kadına ulaşmayı hedefleyen bu büyük projenin işbirlikçilerinden biri olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

 “Kız Kardeşim” projesi kapsamında verilen eğitimler, ülkemizde yaşayan 18-55 yaş aralığındaki kadınların kişisel finansal kaynaklarını doğru yönetmesini, kadınlarda girişimcilik bilincinin gelişmesini, kadın girişimlerinin desteklenmesini, kadınların bilgi teknolojilerini doğru kullanmasını  amaçlamaktadır. Eğitimlerde ayrıca katılımcılar, kendi alanlarında rol model olan, ilham veren kadınlarla da buluşma imkânı bulmaktadır.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN