Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kütüphanemizin Eğitim Seminerleri Devam Ediyor

28.02.2019
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Web of Science (WOS) Keşif ve Atıf Veritabanı Eğitimi” 27 Şubat 2019 tarihinde Merkez Kütüphane Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Atıf tarama motorunun nasıl kullanıldığına dair bilgiler veren seminerin eğitimcisi Derya Soğuksu, “WOS; bilimsel çalışmalar yürüten lisans, yüksek lisans öğrencileri ile akademisyenlere araştırmalarını sürdürürken yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Atıf dizinlerini web ortamında araştırmacıya sunarken daha önce  kimler tarafından hangi konularda araştırmalar yapıldığını öğrenme imkanı sağlar.” dedi. WOS'un bilimsel ve akademik araştırmalara nasıl yön verebileceğine de değinen Derya Soğuksu, bilgilendirmenin ardından katılımcılarla birlikte Keşif ve Atıf Veritabanı’nda bir konu üzerinde canlı demo yaptı.

WOS; Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sanat ve İnsani Bilimleri konu alan 12.000’den fazla dergi ve 148.000 konferans bildirisini düzenli olarak tarayarak araştırma alanınızla ilgili prestijli yayınlara ulaşmanızı sağlıyor. Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Web of Science  iş birliği sayesinde ADÜ ailesi veri tabanına rahatlıkla ulaşabiliyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN