Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kütüphane Haftası Etkinlikleri Ataman Özbay’la Sona Erdi

03.04.2017
Üniversitemiz, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 53. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, “Islak Mendilin Mucidi İle Girişimcilik Üzerine Söyleşi” konulu söyleşi, Eczacı Ataman Özbay’ın katılımıyla, 31 Mart 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Etkinliğe, Genel Sekreter Yardımcısı Göksel Baran, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Sözlerine başarının sırrının doğru kararlar almak olduğunu ve tecrübelerin, bu kararları vermekte çok büyük etkisi olduğunu belirterek başlayan Ecz. Özbay, “Hayatım çok zorlu şartlarda başladı. Çocukluk dönemimde çalışmaya başlamak zorunda kaldım. Ama bu bana büyük artılar kattı. Yaşadığım her şey benim için bir tecrübe oldu ve bu doğrultuda yaşamıma devam ettim.” dedi.  “Islak Mendil”, “Kokusuz Aseton” ve “Saç Yıkama Bonesi” ürünlerinin mucidi olan Ecz. Özbay, ürünleri buluş fikrinin yaşadığı olaylar karşısındaki ihtiyaçlardan ileri geldiğini belirtti.

Son olarak, “Girişimciliğin yaşı yoktur.” diyen Ataman Özbay, öğrencilere yatırım yaparken dikkatli ve dürüst olmaları gerektiğini vurguladı.

Etkinlik, Genel Sekreter Yardımcısı aynı zamanda Kütüphane Daire Başkan V. Göksel Baran’ın Ecz. Ataman Özbay’a teşekkür belgesini vermesinin ardından sona erdi. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN