Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kütüphane Etkinlikleri Ataman Özbay ile Devam Etti

27.03.2019
Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından 55. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen, konuşmacı olarak ıslak mendilin mucidi Ataman Özbay’ın katıldığı söyleşi programı 26 Mart 2019’da Merkez Kütüphane Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinlik öncesinde Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’i makamında ziyaret eden Ataman Özbay, Rektörümüz ile bir süre sohbet etti. Rektörümüz Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Merkez Kütüphanemiz hakkında Ataman Özbay’a bilgiler vererek Merkez Kütüphanemizin geçtiğimiz aylarda faaliyete geçerek kısa sürede tüm araştırmacıların ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye geldiğini ifade etti. Ziyaretin ardından Özbay, Rektörümüze kitaplarını hediye etti.

Personelimizin ve öğrencilerimizin ilgi gösterdiği etkinlikte Ataman Özbay, girişimcilik ve düşünmenin önemini vurgulayarak  girişimciliği kendi hayatından kesitlerle anlattı. Başarının, düşünce ve meraktan geçtiğini söyleyen Özbay, kişinin kendisini geliştirebilmesi için sürekli okuması ve düşünmesi gerektiğini ifade etti. Özbay  “Başarının esas sırrı verdiğiniz doğrulardır.  Doğru kararların sırrı ne diye sorarsanız, tecrübelerdir. Ben hep büyüklerin yanında oturdum, hep büyükleri dinledim, hep onlardan bir şeyler kaptım. O kadar şey kaptım ki hayatımın şekli değişti.” diye konuştu.

Etkinlik sonunda Rektör Danışmanı Hüseyin Turgut’un, katkılarından dolayı Ataman Özbay’a teşekkür belgesi vermesinin ardından Özbay, “7 Yaşında Bindiğim Kamyonun Freni Patladı ve Hayata Atıldım”  adlı kitabını imzalayarak katılımcılara verdi.  

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN