Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

KÜSİP Tanıtım Toplantısı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

02.11.2017
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde kurulan “Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği Portalı (KÜSİP) Tanıtım Toplantısı”, 31 Ekim 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban, Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Merve Altıntaş, Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nefise Ülkü Karabay Yavaşoğlu, Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Muğla Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KÜSİP ARGE Uzmanı ve Proje Yürütücüsü Recep Uzungil ve KÜSİP Proje Yürütücüsü Mithat Kaya, akademisyenler, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Teknokent, Kamu – Üniversite ve Sanayiyi Bir Araya Getirecek

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Öğretim Üyesi ve aynı zamanda TEKNOKENT Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem, günümüzde değişen üniversite anlayışının üniversiteleri piyasanın taleplerine daha duyarlı hale getirdiğini ifade ederek Teknokentler hakkında bilgiler verdi. Doç. Dr. İyem teknokentlerin, kamu, üniversite ve sanayi kuruluşları ile  girişimciler, yatırımcılar arasında ortak iş birliği ve etkileşimin sağlanacağı sanal bir platformda, Ar-Ge fonlarına, araştırmacılara, yatırımcılara, bilgi kaynaklarına kolay ve hızlı erişimi sağlamayı amaçladığını ifade etti.

“Alın Terinin Yanında Akıl Terini de Akıtmak Zorundayız”                                     

Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban ise, güçlü bir iletişimle güçlü dinamik ve üreten bir ekonomiyi, rekabeti yüksek bir sanayiyi oluşturmak zorunda olduğumuza dikkat çekerek “Üretim gücü, en büyük güçtür. Hep birlikte çok çalışacağız ve üreteceğiz. Ancak alın terinin yanında akıl terini de akıtmak zorundayız. Bakanlık olarak üniversite sanayi iş birliğini sağlayarak, üniversiteleri yöneten bilginin teknolojiye dönüşmesini, sanayinin de girdisi olarak bu üçlüyü bir araya getirmeyi önemsiyoruz. Ar-Ge merkezleri, tasarım merkezleri hakkında projeler yürütüyoruz. İstiyoruz ki bu merkezlerde bilgi teknoloji ile buluşsun.” ifadelerini kullandı.

 “İnteraktif Satışta Avrupa’nın Çok Gerisindeyiz”

İnternet kullanımına ve interaktif satış oranlarına dikkat çeken Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, “İnternetten perakende satış pozisyonuna geldiğimiz ve interaktif satış pozisyonunu değerlendirdiğimizde yüzde 2.3 ile yüzde 3.4 aralığında gidip geliyoruz. İnterneti yaygın kullanımının dışında, sanayinin ve ticaretin geliştirilmesinden yana kullanmak gereklidir.” dedi.

“Dünyanın En Büyük Markaları Bilgi Odaklı Şirketler”

 Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, yaptığı konuşmada gelişen teknolojinin üniversitelerin önemini arttırdığını belirterek, dünyanın en büyük markalarının bilgi odaklı şirketler olduğunu söyledi. Prof. Dr. Bircan, “ Üniversite olarak bir yerde bir yenilik, bir farklılık, bir kıvılcım ortaya çıkmışsa; bunu Üniversitemize taşımak istiyoruz. Bu doğrultuda bizler de KÜSİP ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bilim ve teknolojinin ya da son dönemdeki ekonomik gelişmelerin özellikle bilgi teknolojisi ile bağımlı hale gelmesi, üniversitenin önemini ortaya çıkarmıştır. Yerli ve milli teknolojiyi üretmek zorundayız. Farklı şeyler yaparak, farklı şeyler söylemenin zamanı geldi diyoruz. Teknolojiye hükmeden dünyaya hükmeder.” diye konuştu. Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Üniversitemizin akademik açılışına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ’nün katılacağını belirterek aynı gün TEKNOKENT açılışını da gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

“Kurumların Sinerjisini Ortaya Çıkarmalıyız”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, konuşmasında İlimizin kalkınmasında önemli bir rolü olacak KÜSİP çalışmalarını önemsediklerini ifade ederek bu doğrultuda yapılan tüm girişimleri destekleyeceklerini söyledi.  Vali Köşger, interneti, bilişim devriminin aracı olarak kullanmamız gerektiğinin altını çizerek, günümüzde birçok mecranın sanal ortamda yürüdüğünü ifade etti. Köşger,  “Uzun süredir Kamu, Üniversite ve Sanayi, kendi çabası ve gayreti ile bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu üç kurumun sinerjisini ortaya çıkarmamız lazım. Aydın kalkınmayı ilk yakalayan illerden birisidir. Aydın’ın gelişimi ve kalkınması için çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KÜSİP ARGE Uzmanı ve Proje Yürütücüsü Recep Uzungil ve KÜSİP Proje Yürütücüsü Mithat Kaya, KÜSİP’in çalışmaları hakkında bilgilerin verildiği bir sunum yaptı. KÜSİP’e nasıl başvuru yapılabileceği, KÜSİP’e üye olunduğu takdirde elde edilecek fırsatlar detaylı olarak anlatılırken, katılımcılardan gelen sorulara açıklamalarda bulunuldu.

Programın sonunda Recep Uzungil ve Mithat Kaya’ya, Vali Yavuz Selim Köşger ve Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, teşekkür ederek çiçek ve hediye paketi verdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN