Kuşadası ve Çevresi Türklük ve Türk Tarihi Sempozyumu Gerçekleşti

04.12.2017
Türk Tarih Kurumu himayesinde Üniversitemiz ile Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneğinin birlikte düzenlediği “Kuşadası ve Çevresi Türklük ve Türk Tarihi Sempozyumu” 1-3 Aralık 2017 tarihleri arasında Kuşadası’nda gerçekleşti.

Etkinliğe Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer, Sempozyum Bilim Kurulu Başkanı Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Kuşadası Kültürel ve Tarihi Mirası Koruma Derneği Başkanı Mahmut Ökçesiz, Kuşadası Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından başlayan Sempozyuma Kuşadası halkının ilgisi yoğundu. Kuşadası’nın Türk dönemi tarihinin değerlendirildiği Sempozyumda, dört ayrı oturumda 21 bildiri sunuldu.