Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kurtuluşunun 100. Yılında Geçmişten Geleceğe Nazilli Sempozyumu Başladı

06.09.2022
Üniversitemiz Nazilli Kaymakamlığı ve Nazili Belediyesi iş birliği, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Nazilli Ticaret Odası, Nazilli Ticaret Borsası ve Nazilli Sümer Vakfı’nın katkılarıyla düzenlenen ‘Kurtuluşunun 100. Yılında Geçmişten Geleceğe Nazilli’ sempozyumunun açılış töreni 5 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşti.

Nazilli Kültür Merkezi’nde yapılan açılış törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yanı sıra, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Umut Tuncer, kurum amirleri, daire müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan sempozyum düzenleme kurulu başkanlarından Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu, “Günümüzden tam 100 yıl önce bugün, şu anda bulunduğumuz coğrafyanın tarihinde yaşanan en haksız en şiddetli en onur kırıcı işgallerinden biri sona erdi. Nazilli bugün düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyor. Kurtuluşlar, bunlar arasında işgalden kurtuluşlar, elbette kutlanır. Hele ki toplumsal bellekte büyük izler bırakmış olaylar, hatırlanır, hatırlatılır. Kutlamalar düşmanlığı ve husumeti körüklemek için değil, benzer olayların gelecekte yaşanmasına engel olmak için de gerçekleştirilir. Ancak kutlamalar sadece resmî tören, eğlence, şenlik veya konserler ile değil bilimsel etkinliklerle bir bütün halinde düzenlenirse gerçek bir anlam ifade ederler. Nazilli açısından bu yılı, diğer yıllardaki kutlamalardan ayıran temel nokta da bu. Şu anda sizlerin de şahitliğinde açılışı gerçekleşen bu sempozyum, Nazilli’nin farklı disiplinlerden konu başlıklarının ele alındığı ilk bilimsel etkinlik olması açısından büyük önem taşıyor.” dedi.

Nazilli’nin üretim, sanat ve medeniyetlere yaptığı ev sahipliği belirterek konuşmasına başlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Nazilli için, bugün çok kıymetli birçok akademisyen ile birlikte 100 yıllık tarihimizi inceleyip Nazilli için büyük bir sinerji oluşturmak için bir aradayız. Bugün 5 Eylül; çok önemli bir tarih. Nazilli kurtulurken sadece kendisi için değil, ülkemiz için de büyük mücadelelere ev sahipliği yapmış, ülkemizdeki örnek ilçelerden biridir.” dedi.

Nazillinin tarımı, ekonomisi, tarihi zenginlikleri, çalışkan ve misafirperver halkı ile ülkemizin en güzide ilçeleri arasında yer aldığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Bu önemli ilçe için bugün biraraya gelen akademisyenlerimize ve konuklarımıza teşekkür ediyor, kuruluşunun 100. Yılında başta milli mücadeleye destek veren efelerimizi şükran ve minnetle yad ediyor; Nazillili hemşerilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, hatıra sikke basımı gerçekleştirdi. Protokol üyelerine Nazilli’nin yöresel ürünlerinden yapılan tatlılar ikram edilmesiyle açılış töreni sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN