Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Köşk MYO Öğrencileri Yörük Ali Efe Müzesi ve Malgaç Anıtını Ziyaret Ettiler

06.12.2021
Üniversitemiz Köşk Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, 26 Kasım 2021 tarihinde Yenipazar ilçesinde bulunan Yörük Ali Efe Müzesi’ni ziyaret etti.

Gönüllülük Dersi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Nail Akgül ve Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Nazilli Gençlik Merkezi liderleri Habibe Duygu Tut ve Mehmet Yazar’ın öğrencilere eşlik ettiği ziyarette, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ayten Can tarafından öğrencilere, Yörük Ali Efe’nin kurtuluş savaşı süresince düşman kuvvetlerine gösterdiği kahramanlıklardan bahsedildi. Bilgilendirmenin ardından Yörük Ali Efe’nin kabri ziyaret edildi ve dualar okundu.

Etkinlik kapsamında Yenipazar ilçesinde bulunan “Çamlık Mesire Alanı”nda çevre temizliği yapıldı. Geri dönüşümde kullanılan cam, pet şişe ve kağıtlar toplandı. Toplanan geri dönüşüm materyalleri, Köşk MYO’da kendi aralarında ayrıştırılarak geri dönüşüm firmasına teslim edilmek üzere depolandı.

Çamlık Mesire Alanı’nın çevre temizliğinden sonra Malgaç Baskını’nın yapıldığı yerdeki anıtta ziyaret edildi. Dr. Öğr. Üyesi Ayten Can tarafından öğrencilere, Malgaç Baskını’nın önemi ve Kurtuluş Savaşına etkileri hakkında bilgi verildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN