Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Köşk MYO Mezunlarını Uğurladı

08.06.2016
Üniversitemiz Köşk Meslek Yüksekokulu (MYO) 2015-2016 Akademik Yılı mezunlarını Köşk MYO’da 3 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşen törenle uğurladı.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Vali Erol Ayyıldız, Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Köşk MYO Okul Birincisi Tevfik Sunay, yaptığı konuşmasında, Adnan Menderes Üniversitesi’nden mezun olmanın mutluluğu ve gururunu yaşadığını belirterek, hocalarına ve ailesine teşekkür etti.

Bu yıl ikinci mezunlarını veren genç bir okul olan Köşk MYO’nun Müdürü Doç. Dr. Ayşe Demet Karaman mezun öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında “Elbetteki mesleğinizi yerine getirirken güçlüklerle karşılaşacaksınız. Sizler kazanmış olduğunuz mesleki bilgi ve becerilerle bu güçlüklerin üstesinden geleceksiniz. Lütfen kendi tarihinizden, kültürünüzden, ailenizden ve okulunuzdan kopmayın. Bizleri unutmayın. Her zaman yanınızdayız, bunu bilin. Hepinizi tüm personelim adına içtenlikle tebrik ediyorum. Mezuniyetiniz hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç ise adını taşıyan Atilla Koç Köşk MYO Yerleşkesinde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek okulun her geçen gün gelişimini sürdürdüğüne dikkat çekti. Mezun öğrencileri kutlayan Koç, dönem birincisi Tevfik Sunay’ın amcasıyla Nusaybin’de beraber çalıştıklarını ifade ederek bunun tatlı bir tesadüf olduğunu söyledi. Nusaybin’in tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgiler veren Koç, terör olayları sebebiyle Nusaybin’in durumundan endişe duyduğunu belirtti.

 Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, mezuniyet töreninde öğrencilerin ailelerine hitaben yaptığı konuşmasında, “Doğumuna, büyümesine şahitlik ettiğiniz evlatlarınız bugün mezun oluyor. Topluma kazandırdığınız bireyler için sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.  Mezun öğrencilere de burada veda etmediklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Bircan ihtiyaç duymaları halinde kapılarının sonuna kadar açık olacağını ifade etti.

Kültür ve Turizm eski Bakanı Atilla Koç’un okul birincisi Tevfik Sunay’a plaket ve başarı belgesi vermesiyle devam eden tören, mezun olan öğrencilerin keplerini atmasıyla son buldu.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN