Koçarlı Robofest’te Doktora Öğrencilerimiz Jüri Üyesi Olarak Yer Alacak

25.05.2023
Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde 23-24-25 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek Koçarlı Robofest Robotik Kodlama yarışması Vali Şenol Engin Kapalı Spor Salonu'nda 23 Mayıs 2023 tarihinde başladı. Festivalde doktora öğrencilerimiz, jüri olarak yer alacak.

“En İnovatif Proje”, “Scracthéda oyun Tasarımı” ve “Çizgi İzleyen Robot” kategorilerindeki projelerin değerlendirilmesinde Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora öğrencileri, YÖK 100-2000 Öncelikli Alan “Robot Teknolojileri” alt alanında ve TÜBİTAK 2211-A Genel Yurt İçi Doktora Bursiyeri Neslihan Demir ve YÖK 100-2000 Öncelikli Alan “Yapay Zeka” alt alanında Bursiyer Hilal Eyinç Akkaya jüri olarak yer alıyor.

23 Mayıs’ta gerçekleşen açılış töreni, Koçarlı Kaymakamı Ersin Tepeli, Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Koçarlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Arıkoğlu, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. İbrahim Gençsoylu, öğrenciler ve öğrenci velilerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Bu yıl 2.si düzenlenen Koçarlı Robofest Robotik Kodlama Yarışmasına Aydın il genelinde 26 okuldan 27 danışman öğretmen, 54 takım ile 162 öğrenci katıldı. Etkinliğin ilk gününde “Yenilenebilir Enerji” temalı “En İnovatif Proje” yarışması kapsamında sergilenen projeler arasından en başarılı projeler ödüllendirilecek, ikinci gün lise öğrencilerini düzenlenecek atölye etkinliklerine katılacak ve son gün ise ilkokul öğrencileri arasında “Scracth’da Oyun Tasarımı” ve ortaokul - lise öğrencileri arasında “Çizgi İzleyen Robot” kategorilerinde yarışma yapılacak.