Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Koçarlı MYO Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Kariyer Günleri ve Sektör Buluşması Gerçekleşti

01.02.2021
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı Kariyer Günleri ve Sektör Buluşması Etkinliği, 26 Ocak 2021 tarihinde gerçekleşti.

Etkinlik; Bodrum Yadigari Firma Sahibi Erman Aras ve Özdrog Firma Sahibi Sabahattin Özdemir, Koçarlı MYO akademik personel ve Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti

Öğr. Gör. Hayrettin İlker Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı toplantı,  Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Onur Yılmaz ve Program Başkanı Doç. Dr. İlkay Yavaş’ın program hakkında bilgi verdiği açılış konuşmalarıyla başladı. Gerçekleştirilen toplantıda sektör temsilcileri tarafından istihdam edilecek personeldeki beklentiler ve eksiklikler konuşularak bu eksiklerin nasıl giderileceğine yönelik projeksiyonlar ortaya kondu.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programında eğitimlerini sürdüren öğrencilerin mezuniyet sonrası sektörde görev alabilecekleri alanların tanıtıldığı toplantıda, sektör temsilcileri tarafından staj ve istihdam konusundaki sorular cevaplanarak, öğrencilere eğitim dönemlerinde part time istihdam, eğitimleri tamamlandıktan sonra ise firmalarda iş istihdamı sağlayabilecekleri aktarıldı.

Programda, sektör temsilcilerinin de desteğiyle bir danışma kurulu oluşturulması kararlaştırılarak iyi bir dönem olması temennileriyle toplantı sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN