Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Koçarlı MYO Teknik Gezi Düzenledi

24.05.2022
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Teknolojisi Programı 2. sınıf öğrencileri için 20 Mayıs 2022 tarihinde Beydere/Manisa’da bulunan Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü ve Polen Tohumculuğa teknik gezi düzenlendi.

Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü tarafından öğrencilere  tohumlukların kontrol ve sertifikasyonu, tohumluk numuneleri üzerinde fiziksel, biyolojik ve diğer laboratuvar analizleri ve belgelendirme, tohumluk üretim tarla kontrolleri, arazi denemeleri, tohumluk post kontrol ve tescil denemeleri hakkında bilgi verildi.  Laboratuvarlarda uygulamalı olarak bazı test yöntem ve analizlerin öğrencilere gösterildiği ziyarette,  numune kabulde tohumun kayıt altına alınmasından sertifika alana kadar hangi işlemlerden geçtiği anlatıldı.

Öncelikli olarak hibrit mısır tohumculuğu üzerine yoğunlaşan ve daha sonraki yıllarda da farklı tarla ve yem bitkisi tohumu çeşitlerini de ürün portföyüne ekleyen, 22 ülkeye mısır tohumu ihracatı yapan, mısır tohumu işleme kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük mısır işleme tesislerinden birisi olan ve mısır ıslah çalışmalarının yanı sıra soya, ayçiçeği, yerfıstığı, İtalyan çimi, sorgum ve yonca grubunda da yürüttüğü geniş tabanlı Ar-Ge çalışmalarıyla yeni çeşitler tescil ettirmekte olan Polen Tohumculuk fabrikası ve laboratuvarları firma yetkilileri tarafından öğrencilere gezdirildi ve mısır tohumluğunu sertifikalı olarak pazara sunabilmeleri için yaptıkları tüm işlemler yerinde gösterilerek aktarıldı.

Koçarlı Meslek Yüksekokulu Laboratuvar Teknolojisi Programı öğrencileri ve Öğr. Gör. Dr. Fulya Kaya Apak, Öğr. Gör. Burcu Keser, Öğr. Gör. Emre Ağcagil ve Öğr. Gör. Hilal Demirpençe’nin firma yetkilerine teşekkür etmesinin ardından toplu fotoğraf çekimiyle teknik gezi sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN