Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

KOÇARLI MYO’DAN KARİYER GÜNLERİ ETKİNLİĞİ

25.04.2017
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu Kariyer Günleri etkinliğini 20 -21 Nisan tarihlerinde Güney Kampüsü Faruk Durdu Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Koçarlı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Akan'ın açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte, Yrd. Doç. Dr. Akan gençlere burada edinecekleri her bilginin sektörde rehber olacağını belirterek, kadın girişimci olmanın önemini ve büyük projelere giden süreci anlattı.

Tarımsal Danışmanlık kavramının ele alındığı etkinliğin ilk gününde, tarımsal danışmanlığın işlevi,  tarımsal danışmanlığın girişimciliğe etkileri gibi konulara yer verilirken konuşmacılardan, KARYA Tarımsal Danışmanlık Yöneticisi Hacer Bodem, NAR BAHÇE İşletmecisi Havva Girişken , Yüksek Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner  kadın girişimci olmanın önemine vurgu yaparak, küçük bir işletme ile başlayıp sektörde kendini geliştirip araştırarak nasıl büyük bir işletmeye dönüşebilmenin ipuçlarını dinleyicilerle paylaştı. Yenilikçi olmanın araştırma ve uygulamanın önemini vurgulayan konuşmacılar işlerini büyütme sürecinde  yaptıkları çalışmaları ve izledikleri yol konusunda gençlere bilgi ve deneyimlerini aktardı.

BEMAR Kariyer Okulu işbirliği ile gerçekleştirilen ve Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda devam edilen etkinliğin ikinci gününde ise ‘Özel sektör, çalışanlardan ne bekler?’, ‘Etkili düşünme ve inovasyon nedir ?’ sorularına yanıt arandı.

Konuşmacılardan, Vodafone Akıllı Köy Yöneticisi Tabit Genel müdürü Coşkun Yıldırım, özel sektörün  çalışanlarından bekledikleri , özel sektörde başarılı olmak için ekip çalışmasının önemi, problem çözme ,karar verme süreçleri ,planlama ve uygulama sürecinin nasıl yapılandırılacağı ve başarıya giden çalışmalar  konusunda bilgi ve deneyimlerini dinleyicilere aktardı. Türkiye hafıza şampiyonu Mücahit Aköz ise Etkili Düşünme ve İnovasyon, hafıza tekniklerini kullanmanın yönetemlerini ve zihin haritalama tekniklerini dinleyicilerle paylaştı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN