Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Koçarlı MYO’da Mehmet Akif’i Anma Etkinliği Düzenlendi

16.03.2018
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u anma programı, 14 Mart 2018 tarihinde gerçekleştirildi.

Ömer Faruk Durdu Konferans Salonu’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Koçarlı MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Ahmet Engin Tüzün’ün günün anlam ve önemini belirten açılış konuşması ile devam etti. Tüzün, İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemlerde ülkenin içinde bulunduğu durumu anlatırken, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve eserleri hakkında kısa bilgiler verdi.

Aynı zamanda Veteriner Hekim olan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un edebi kişiliği hakkında bilgiler veren Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Ana Bilim Dalı Arş. Gör. Dr. Aysun Koç, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda eseri birinci seçilen  Mehmet Akif Ersoy’un, verilen 500 liralık ödülü “Ben bu şiiri para için yazmadım.” diyerek Türk ordusuna bağışladığını anlattı. Mehmet Akif’e, İstiklal Marşı’nı kitabı Safahat’a niçin koydurmadığı sorulduğunda “O benim değil, milletimindir.” cevabını verdiğine de değinen Koç, Mehmet Akif’in “Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program, Yüksekokul öğrencilerinin okuduğu Mehmet Akif şiirleri ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN