Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Koçarlı MYO’da Kariyer Günleri Etkinliği

02.04.2018
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen 4. Kariyer Günleri Etkinliği, Endüstri “4.0’dan Tarım 4.0’a İstihdam” temasıyla 27 Mart 2018 tarihinde Koçarlı Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Koçarlı MYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Akan, kariyer günleri etkinlikleriyle öğrencilere ilham vermek ve mesleki motivasyonlarını sağlamayı hedeflediklerine değinerek hayatta en önemli iki şeyin,  işini iyi yapmak ve doğru insan olmak olduğunu söyledi. Staj yerinin ilk iş fırsatı olduğunu vurgulayan Akan “Bütün kelimelerin içerisinde hayatınızı en çok tahrip eden kelime ‘Yarın’ kelimesidir.” diyerek ellerine geçen fırsatları iyi değerlendirmelerini konusunda öğrencilere temennilerde bulundu.

Uzun yıllar Siemens Şirketler Grubunda insan kaynakları direktörlüğü yapan ardından firmanın CEO’luğunu devam eden ve şimdi tarıma yatırım yapmaya hazırlanan Ali Rıza Ersoy’un konuk olduğu etkinlikte Ersoy, iş hayatının çeşitli kademelerinde biriktirmiş olduğu tecrübeleri öğrencilerimizle paylaştı. Ersoy, Türkiye ‘nin Endüstri 4.0 konusunda oldukça iyi durumda olduğunu ve Tarım 4.0 konusunda da benzer başarıyı sağlamak zorunda olduğunu vurguladı.

Sektördeki gelişmelere göre kendimizi hızla ve sürekli güncellememizin istihdam edinme, kariyer geliştirme açısında olmazsa olmaz bir unsur olduğunu söyleyen Ali Rıza Ersoy, sunumunu ilginç örneklerle zenginleştirdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN