Koçarlı MYO’da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliği Düzenlendi

29.12.2023
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu tarafından 27 Aralık 2023 tarihinde Üniversitemiz Güney Kampüsü Ömer Faruk Durdu Toplantı Salonu’nda “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliği” gerçekleştirildi.

Koçarlı MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Taner Akbaş‘ın açılış konuşmasını yaptığı etkinliğe, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Şiddetin tanımı, psikolojik, duyusal, ekonomik ve siber şiddet, tek taraflı ısrarlı takip, şiddetin kadının fiziksel ve ruhsal sağlığı üzerindeki etkilerine değinen Sosyolog Özlem Yılmaz konuşmasında, şiddetin önlenmesinde koruma yaklaşımları, şiddet önleme ve izleme merkezi, kadın destek uygulaması (KADES) konu başlıkları ile ilgili bilgi verdi.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.