Koçarlı Meslek Yüksekokulunda Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi Verildi

18.10.2024
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulunda 16 Ekim 2024 tarihinde; Üretimde Kalite Kontrol, Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler, Laboratuvar Teknolojisi, Organik Tarım ve Çocuk Gelişimi Programı 1. sınıf öğrencileri ile akademik ve idari personelin katılımıyla bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi.

Eğitim, Aydın Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Nilay Evren’in sunumuyla gerçekleşti.

Eğitimde; bağımlılık hakkında temel bilgiler, fizyolojik ve psikolojik sonuçlar, gençlerin madde bağımlılığına karşı yapabilecekleri, dikkat edilmesi gereken hususlar, uyuşturucu satılan yerler ve kullanılan mekanlar, uyuşturucuya bağlı suçların yasal durumu, madde kullanımı ve bağımlılığı ile mücadele merkezleri hakkında bilgiler verildi.

Eğitim, öğrencilerden gelen soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.