Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Koçarlı Meslek Yüksekokulumuz Down Sendromlu Gençleri Misafir Etti

22.03.2017
Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü vesilesiyle, 21 Mart tarihinde Down Sendromlu gençler Güney Kampüsümüz Çakmar’da bir günlüğüne üniversiteli oldu.

21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenciler çeşitli aktivitelere katıldı. “Yok Birbirimizden Farkımız’’ mesajının verildiği etkinliklerde,  Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu’nun misafiri olan gençler,  uygulama alanında su kabağı boyadı, top oynadı, sebze çiçek yetiştiriciliğinin ilk basamağı olan dikim yöntemlerini öğrendi.

Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören Down Sendromlu öğrencileri memnuniyetle ağırladıklarını belirten Koçarlı Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Akan, “Down Sendromlu gençlerimizin farklı bir gün yaşamalarını amaçladık. Burada hem üniversiteyi gezip hem eğlenceli vakit geçirdiler. Tarım uygulama alanında da nasıl sebze ve süs bitkisi yetiştirildiğini öğrendiler. Dolu dolu bir gün geçiren öğrencilerimiz üniversiteli abla ve abileriyle birlikte ekimden hasata kadar ekip çalışması halinde düşündüklerinden daha fazlasını yapabildiklerini keşfettiler.” dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN