Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü Veteriner Fakültemizi Ziyaret Etti

25.03.2022
Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü, 15 Mart 2022 tarihinde Üniversitemiz Veteriner Fakültesi’ni ziyaret etti.

KKTC’de yaban hayatın araştırılması ve korunması konusunda faaliyet gösteren Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü temsilcileri, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Cavit Kum’a gerçekleştirdikleri ziyarette,  enstitü bünyesinde faaliyet gösteren Yaban Hayat Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Yaban Hayat Hastanesi ve Araştırma Laboratuvarı ile Kıbrıs Deniz Canlıları Merkezi hakkında bilgi verdi.

Veteriner Fakültesi ile Kıbrıs Yaban Hayat Araştırma Enstitüsü arasında imzalanacak staj ve iş birliği protokolü ile Veteriner Fakültesi öğrencileri yaz stajlarını enstitü bünyesinde burslu olarak yaparak yaban hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyon süreçleri hakkında teorik bilgilerini uygulamada pekiştirme fırsatı bulacaklar.