Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

“Kendi Değerlerimiz”in Farkına Vardık

25.12.2015
Üniversitemiz akademik personelinin deneyimlerini paylaştığı “Kendi Değerlerimiz” adlı konferans 24 Aralık 2015 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adil TÜRKOĞLU, Aydın Meslek Yüksekokulu (AYMES) Müdürü Prof. Dr. Talip KABADAYI ve Rektör Danışmanımız Uzman Psikolog Civan İLCİ'nin konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai TUNCA, Prof. Dr. Törün ÖZER, Prof. Dr. Mustafa Ali SARILI, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları ve öğrencilerinin müzik dinletisiyle başlayan etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN, çok farklı alanlarda çok ciddi çalışmalar yapan akademisyenlerimiz olduğunu söyleyerek Üniversitemizin içine dönebilirse başaramayacağı hiçbir şey olmayacağını ifade etti. Bu programın bir başlangıç olduğunu belirten Prof. Dr. Cavit BİRCAN, “Kendi değerlerimizi anlatmalıyız, kendi içimize dönmeliyiz.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN’ın konuşmasının ardından deneyimlerini dinleyicilerle paylaşan Prof. Dr. Adil TÜRKOĞLU, “Ağaç yaşken eğilir” atasözünü anımsatarak erken yaşta verilen eğitimin önemine vurguladı. Hoşgörü ve eğitim arasındaki bağa dikkat çeken TÜRKOĞLU, yardımlaşma, dayanışma ve sevginin önemine değindi.

Prof. Dr. Talip KABADAYI ise UNESCO'nun 2002 yılından beri düzenlediği Dünya Felsefe Gününün, her Kasım ayının 3. Perşembe günü bütün dünyada kutlandığını ifade ederek felsefenin bu topraklarda, Miletos kentinde doğduğunu vurguladı. Önümüzdeki yıllarda felsefe festivali yapmayı düşündüklerini müjdeleyen Prof. Dr. KABADAYI, mitolojiden yola çıkarak felsefenin bilim alanına sağladığı esnekliği anlattı.

Prof. Dr. Talip KABADAYI’nın ardından konuşma yapan Rektör Danışmanı Uzman Psikolog Civan İLCİ, engelli biri için yaşamın boyutlarını anlatarak biyolojik engellerin sosyolojik engellere dönüşmemesi gerektiğinin altını çizdi. Doğuştan görme engelli Ressam Eşref ARMAĞAN’a atıfta bulunan Uzman Psikolog İLCİ, görmeden de bir şeylerin başarılabileceğine işaret etti.

Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN, katkılarından dolayı konuşmacılara teşekkür ederek çiçek verdi. Prof. Dr. BİRCAN, “Kendi Değerlerimiz” etkinliğinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN