Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kaya Geri Dönüşüm Firmasından Görme Engelliler için Kitap Desteği

26.02.2021
Kaya Geri Dönüşüm Firması, 25 Şubat 2021 tarihinde Üniversitemiz Recep Tayyip Erdoğan Kütüphanesine görme engelli öğrencilerimiz için kabartma yazılı kitap bağışında bulundu.

Etkinliğe; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Sıfır Atık Koordinasyon Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Esin Poyrazoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Korkmaz Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Eren Uz, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili Özden D. Faydalıgül ve Kaya Geri Dönüşüm Firmasından Çevre Mühendisi Makbule Kaya katıldı.

Sıfır Atık Projesine destek anlamında yapılan kitap bağışının oldukça anlamlı olduğunu vurgulayan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, “Topladığımız atıkların tesliminde anlaştığımız Kaya Geri Dönüşüm Firması, bu kapsamda geçtiğimiz 2020 yılı sonunda özellikle kütüphane birimimizde önemli miktarda dönüşüm materyali elde edildi.  Bunların neticesinde firma kütüphanemizin ihtiyacı olan görme engellilerin kullanabileceği kitapları bize bağışladı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bunun örnek olmasını isteriz. ” dedi.

Sıfır atık projesi kapsamında yapılan çalışmaların öğrencilere örnek olmasını temenni ettiğini belirten Kaya Geri Dönüşüm Firması Çevre Mühendisi Makbule Kaya, “Aydın Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın için birçok konuda örnek olabilecek bir kuruluş; çünkü içinde çok fazla genç nüfus barındırıyor.  Sıfır atık kapsamında da yeni başlanan projede kütüphaneden çıkan atıkları bizler aldık. Bu atıklar geri dönüşüme katkı sağladılar. Bizde bunun karşılığında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili Özden D. Faydalıgül’ün destekleriyle engelli öğrencilerimize böyle bir katkı sağlamak istedik.” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Aydın, Kaya Geri Dönüşüm Firması Çevre Mühendisi Makbule Kaya’ya katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN