Kat’ı Sanatı ve El Dokumalarının Eşsiz Örnekleri Üniversitemizde Sergileniyor

20.05.2016
Erdemoğlu Halı Dokuma ve İsmail Erdem’in katkılarıyla bir araya getirilen ve 16 Mayıs 2016 tarihinde görücüye çıkan ‘Geleneksel El Sanatları Sergisi’, Üniversitemiz Atatürk Kongre Merkezi Sergi Salonu’nda 25 Mayıs 2016 tarihine kadar gezilebilecek.

Vali Erol Ayyıldız, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, İş-Kur İl Müdürü Rahmi Terzi ve Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken’in de ziyaret ettiği sergide; Kâğıt, Metal, Sedef, Yaprak Kat’ı Oyma ve Halı-Kilim Dokumanın eşsiz örnekleri sanatseverlerle buluşurken, ‘Geleneksel El Sanatları Sergisi’ büyük ilgiyle incelendi. Sergide ayrıca farklı ülkelerden toplanan nadide el dokumaları halı ve kilimler de sanatseverlerle buluştu.

Günümüzde yok olmaya yüz tutmuş sanatın temsilcileri giderek azalırken, ‘Yaprak Oyma Sanatı’ ile uğraşanlar ise tüm dünyada bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdadır. Özgün eserleriyle sanatseverlerle buluşan İsmail Erdem’in eserleri ve Halı-Kilim Dokumanın eşsiz örnekleri 25 Mayıs’a kadar sergilenmeye devam edecek.