Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kariyer Zirvesi Usta İsimleri Üniversitemizde Bir Araya Getirdi

14.03.2018
Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) ve Net Kampüs'ün düzenlediği “Kariyer Zirvesi” eğitim programı, 11 Mart 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Geleceğin kariyer sahipleri için “İş Hukuku – SGK Mevzuatı, İnsan Kaynakları Yönetimi, Etkili Mülakat Teknikleri ve CV Hazırlama, Dış Ticaret ve E-Ticaret, Beden Dili ve Diksiyon” konu başlıklarında eğitimlerin verildiği “Kariyer Zirvesine”, yaklaşık 300 kişi katıldı.

Sigortalı Çalışmanın Önemine Dikkat Çekildi

Aydın SGK İl Müdürlüğü Sosyal Güvenlik Denetmeni Aydın Aymak, İş Hukuku ve SGK Mevzuatı hakkında bilgiler vererek, “Neden sigortalı olmalıyız?” vurgusunu yaptı. Aymak, özellikle meslek hastalıklarına değinerek, işverenlerin çalışanlarını işe başladıkları gün sigortalı yapmaları gerektiğini söyledi. Çalışanların sigorta durumlarını takip etmelerinin önemine dikkat çeken Aymak, iş verenlerin sigortasız çalıştırdıkları her işçi için her ay asgari ücretin iki katı ceza ödeyeceğini anlattı.

Özgeçmiş Oluşturmanın Teknikleri Anlatıldı

Bozatlı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Bozatlı Bakır, “Kariyer Zirvesi’ne katılarak geleceğiniz için çok önemli bir adım attığınızı belirtmek isterim. Böyle güzel bir günde burada bulunmanız geleceğin kariyer sahipleri olma yolunda bir adım daha attığınızı gösterir. Hepinizi tebrik ediyorum.” diyerek Kariyer Zirvesinin önemini vurguladı.

İnsan Kaynakları Yönetimi ve Etkili Mülakat Teknikleri ve CV Hazırlama konusunda bilgiler veren Bakır, çalışma hayatına girecek kişilerin özellikle mail adreslerinin en dikkat çeken unsur olduğunu, mail adreslerinin isim ve soy isimden oluşmasının en doğru teknik olduğunu söyledi. Zeynep Bozatlı Bakır, özgeçmiş hazırlarken dikkat edilmesi gereken unsurlara vurgu yaparak, iş hayatına atılacak olanların staj bilgilerini, edindiği sertifikaları da özgeçmişlerine eklemelerinin önemli olduğunu vurguladı.

Dış Ticaret ve E-Ticaret’te Nasıl Atılım Yapabiliriz?

Dış Ticaret Uzmanı Özgül Karagöz, Dış Ticaret ve E-Ticaret konusunda bilgiler verdiği sunumunda, ürettiğimiz ürünlerin piyasaya ve dış ülkelere pazarlanmasının kolay olduğunu, ürünlerin e-ticareti kullanarak satılabileceğini aktardı. Türk girişimcilerin geliştirdiği e-ticaret sitelerinden bahseden Karagöz, bu siteleri kullanarak kolaylıkla ürün alınıp satılabileceğini ifade etti.

Beden Dili ve Diksiyonun Önemi Vurgulandı

NTV Haber Spikeri Erhan Ertürk, Beden Dili ve Diksiyon ile daha etkili bir iletişimin nasıl gerçekleşebileceği konusunda yaşam tüyoları verdiği konuşmasında, insanların çevresindeki diğer varlıklar ile olan iletişimlerinde nasıl davrandıklarını, doğru ve yanlış olan noktaları aktardı. Kelimelerin ve harflerin söylenişlerine göre nasıl farklı anlamlara gelebileceğini, söylediklerimizin yanında beden dilimiz ile karşı tarafa hangi anlamları verdiğimizi örneklerle açıklayan Ertük, etkili konuşmanın inceliklerini anlattı.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN