Karacasu MYO Öğrencileri Tarihi Hacı Ali Ağa Cami Kalem İşi Uygulamalarına Katıldı

24.12.2019
Üniversitemiz Karacasu Meslek Yüksekokulu (MYO) Mimari Restorasyon Programı öğrencileri, 17 Aralık 2019 tarihinde Karacasu ilçesinde bulunan tarihi Hacı Ali Ağa Cami (Çarşı Cami) kalem işi uygulamalarına katıldılar.

Restorasyon uygulamasının son gününde Hattat Şahin Genç, öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize caminin kalem işi süslemelerinde yapılan onarım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen workshop etkinliğinde Hattat Genç, tarihi caminin bezemelerinde kullanılan boyalar ve renk karışımlarının  elde edilişini  uygulamalı olarak gösterdi.

Geleneksel Türk Süslemeleri Dersi kapsamında uygulamaya katılan öğrenciler, bilgi ve becerilerini geliştirirken, Müteahhit Osman Şiroğlu’na, Hattat Şahin Genç’e ve ekibine Yüksekokul adına teşekkürlerini ilettiler.