KARACASU MEMNUNE İNCİ MYO ORYANTASYON PROGRAMI DÜZENLEDİ

11.10.2016
Üniversitemiz Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu, 6 Ekim 2016 tarihinde oryantasyon programı düzenledi.

Üniversite hayatına yeni başlayan öğrencilerin ve akademik personelin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bilge Doğanlı yaptı. 15 Temmuz şehitlerinin saygı ve rahmetle anılmasıyla başlayan program, öğrencilere akademik eğitim hayatıyla ve okulla ilgili bilgiler verilmesiyle devam etti. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bilge Doğanlı, Karacasu MYO'nun bugüne değin hayata geçirdiği projeleri öğrencilerle paylaşırken, “Temiz, Yeşil ve Dumansız Kampüs” sloganıyla yola çıkan Karacasu MYO'nun  bugün Türkiye'deki en temiz kampüslerden biri olduğunu vurguladı. Yaşayan bir sanat galerisine de sahip olduklarının altını çizen Yrd. Doç. Dr. Bilge Doğanlı, bu galerideki eserlerin giderek artacağını belirtti. Doğanlı, teknik programda eğitim alan öğrencilerin atölyelerde teorik bilgiyi kullanarak üretim yapabilme şansı bulduklarını, bu anlamda okulun yeterli teknik donanıma sahip olduğunu da söylerken; sosyal programlarda okuyan öğrencilerin de Meslek Yüksekokulu bünyesinde düzenlenen çeşitli etkinliler sayesinde aldıkları eğitimi sahada kullanma fırsatı yakaladığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Bilge Doğanlı, öğrencileri için başarılı bir öğretim hayatı dilediğini ve kaliteli bir ön lisans eğitimi için yönetim olarak üzerlerine düşeni yaptıklarını belirtirken öğrencilerden de kendi paylarına düşeni yapmalarını rica etti.

Katılımın oldukça yoğun olduğu oryantasyon programında öğrencilere; üniversite, güvenlik, ders geçme notu, sınavlar, uyulacak kurallar, fiziki koşullar, halk eğitim kursları, dikey geçiş imkanları, barınma koşulları, ulaşım gibi konularda bilgiler verildi. Toplantı öğrencilerden gelen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.