Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kanserde Çok Genli Paneller ve Next Generation Sequenciın (NGS) Konulu Toplantı Gerçekleşti

04.07.2018
Moleküler Patoloji ve Hematoloji Kliniğinin ortaklaşa düzenlediği ‘Kanserde Çok Genli Paneller ve Next Generation Sequenciın (NGS) konulu toplantı, Amerika Los Angeles Cedars Sinai Medical Center Klinik Direktörü Prof. Dr. Serhan Alkan’ın sunumuyla 28 Haziran 2018 tarihinde Öğretim Üyeleri Bloğu Seminer Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Erdoğdu, Prof. Dr. Zahit Bolaman, konuk olarak 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sülen Saroğlu ve öğretim üyelerimizin yanı sıra asistanlar katıldı.

Patoloji Ana Bilim Dalı Prof. Dr. Nil Çulhacı yaptığı açılış konuşmasında, Prof. Dr. Serhan Alkan’ın Hastanemize gelmesinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirti ve Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a, Tıp Fakültesi Dekanlığına ve Hastane Başhekimliğine Moleküler Patoloji Kliniğinin kuruluş ve işleyişine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Serhan Alkan sunumunda, Neoplazmalarda Çok Genli Paneller ve Next Generation Sequencing (NGS) tanı, tedavi ve takipteki yer hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Alkan, moleküler çalışmaların Amerika’da kendi çalıştığı merkezlerde olduğu gibi moleküler patoloji biriminde patoloji uzmanları tarafından yapılmasının gerekliğini vurgulayarak, Hastanemizde de bunun böyle olmasının sevindirici olduğunu belirterek, Hastanemizde Moleküler Patoloji Kliniğinin kendi merkezlerinden daha gelişmiş ve ileride olduğunu ifade etti.

9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sülen Saroğlu, Hastanemizdeki doğru işleyişten ve Moleküler Patolojiye vermiş oldukları desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a ve Hastane Başhekimliğine teşekkür etti.

Prof. Dr. Serhan Alkan’ın öğretim üyelerimizin sorularını ayrıntılı olarak cevaplandırdığı toplantı beğeni toplayarak, devamının yapılması talepleriyle sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN