Kan Ürünü Kullanımında Bilinmesi Gerekenler Toplantısı Gerçekleşti

25.12.2015
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı ve Kan Merkezi işbirliği kapsamında düzenlenen “Kan Ürünü Kullanımında Bilinmesi Gerekenler” toplantısı, 23 Aralık 2015 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Başkanlığını Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zahit BOLAMAN’ın yaptığı toplantıda, emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürhan KADIKÖYLÜ, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eyüp Naci TİFTİK, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İrfan YAVAŞOĞLU ve Transfüzyon Hemşiresi Gönül BARDAKÇI konuşmacı olarak yer aldı.

Kan Merkezinin tanıtımı ile başlayan toplantıda, güvenli kan/kan bileşenleri transfüzyonu, tam kan transfüzyonu, tam kana bağlı reaksiyonlar, ADÜ Kan Merkezi transfüzyon güvenliği verileri ve transfüzyon güvenliği-hemovijilans konuları anlatıldı.

Hekimlerin ve tıp öğrencilerinin katılım gösterdiği toplantı oldukça verimli geçti.