Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kamuoyuna Saygı İle Duyurulur

03.05.2018
03.05.2018 tarihinde Sözcü Gazetesi internet sitesinde yayınlanan “Rektör, engelli raporuyla ucuz otomobil aldı” başlıklı haberde, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ın haksız yere engelli raporu aldığı iddia edilerek, kamuoyu yanıltılmakta, Rektörümüz art niyetli suçlamaların hedefi haline gelmektedir.

Doğuştan Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF) hastası olan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, ilk raporunu 2001 yılında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinden almıştır (Ek-1). İlk aracını da bu rapora istinaden 2008 yılında alan Rektörümüz, düzenli aralıklarla rutin kontroller eşliğinde raporunu yenilemektedir.

Aralık 2016’dan itibaren Sağlık Bakanlığının Hazırladığı Sağlık Raporlarına İlişkin Usul ve Esaslar gereğince Sağlık Kurulu Raporları, İl Sağlık Müdürlüklerinde oluşturulan komisyon tarafından verilmektedir. 30 yıldır sol diz ve sağ kalçasında ileri düzeyde artoz ve deformasyon bulunan Rektörümüzün rutin kontrolleri Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinde yapılmaktadır. Haberde iddia edildiğinin aksine Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Sağlık Kurulu Raporunu Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesinden değil, Aydın İl Sağlık Müdürlüğünden almıştır (Ek-2).

Gazeteciliğin etik değerleri gözetilmeden yapılan bu haber gerçekleri yansıtmamakta, kamuoyu nezdinde gerek Üniversitemiz gerekse de Rektörümüz itibarsızlaştırılmak istenmektedir. Üniversitemiz ve Rektörümüz hakkında yapılan bu tür asılsız suçlamalar karşısında kurumsal ve kişisel haklarımızı kullanacağımızı bildiririz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ek Dosyasını İndir
+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN