Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kamuoyuna Duyurulur

13.03.2019
Ulusal basında Üniversitemiz Rektörlüğünün, Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Öğrenci Topluluklarını “herhangi bir açıklama yapmadan kapattığı” iddia edilerek kamuoyunu yanıltıcı, gerçeği yansıtmayan, asılsız haberler yayınlanmıştır.

Üniversitemiz bünyesinde faaliyet gösteren Öğrenci Topluluklarıyla ilgili değerlendirme yapmak üzere toplanan Yeni Öğrenci Toplulukları Yürütme Kurulunun 07.03.2019 tarihli toplantısında, Öğrenci Toplulukları Yönerge ve Tüzüğü’yle bağdaşmayan öğrenci topluluklarının varlığı tespit edilmiş ve bu toplulukların sorumlu başkanlarına ve danışman hocalarına  “öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması, heyecan ve emeklerinin boşa çıkarılmaması için 2018-2019 Bahar Yarı Yılı sonuna kadar yönerge ve tüzük gereği, eksik evraklarını tamamlamaları şartıyla faaliyetlerini sürdürebilecekleri” belirtilmiştir.

Haberde belirtildiğinin aksine öğrenci topluluklarının kapatılması kesinlikle söz konusu değildir. Yayınlanan haberle ilgili Üniversitemiz tarafından yasal yollara başvurulacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN