Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği İvme Kazanıyor

29.04.2016
Aydın ili Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği’ni (KÜSİ) hızlandırmak amacıyla yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında 2 toplantı yapıldı. İlk toplantıda strateji eylem planı ve AR – GE reform paketi gibi konular görüşülürken ikinci toplantıda ise Üniversite – Sanayi işbirliği tartışıldı.

KÜSİ ilk toplantısını 15 Nisan 2016 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Törün Özer, KÜSİ Aydın İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Aslı Yorulmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Aydın İl Müdürü Mustafa Görgülü, fakülte dekanları ve ilgili öğretim üyelerinin katılımıyla yaptı. Toplantıda Aydın ili üniversite sanayi işbirliğinin mevcut durumu, KÜSİ strateji eylem planı, Aydın ili KÜSİ çalışmaları ve Ar-Ge reform paketi görüşüldü.

KÜSİ ikinci toplantısı ise 25 Nisan 2016 tarihinde Üniversitemiz Mühendislik Fakültesinde gerçekleşti. Toplantıya KÜSİ Aydın İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Aslı Yorulmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Aydın İl Müdürü Mustafa Görgülü ve Aydın ilinde faaliyet gösteren Astim Aydın Organize Sanayi Bölge Müdürleri Erdem Bilgili ve Ali Eycellioğlu ve öğretim üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti Toplantıda Aydın ili ve Üniversite - Sanayi işbirliği için atılacak adımlar tartışıldı.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN