Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Kahve Ekonomisi ve Girişimcilik Semineri Gerçekleşti

18.03.2022
Üniversitemiz Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu (MİMYO) tarafından düzenlenen ve iki ay sürmesi planlanan kariyer etkinlikleri kapsamında “Kahve Ekonomisi ve Girişimcilik” adlı seminer, 17 Mart 2022 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Seminere; İşletme Yönetimi, Dış Ticaret ve Muhasebe, vergi Uygulamaları Programlarında okuyan öğrenciler katıldı.

Dr. Öğr. Üyesi H. Önlem Ersöz’ün moderatörlüğünü yaptığı ve Karacasu (MİMYO) ‘Pazarlama’ programı mezunlarından olan İş İnsanı Eray Bodur’un sunumunu yaptığı seminerde, Dünya’da ve Türkiye’de Kahve Ekonomisi ve Girişimcilik konusu tartışıldı.

Mezuniyeti sonrasında kahve dünyasına adımını attığını ve kahvenin kariyerinin dönüm noktasını oluşturduğunu belirten İş İnsanı Eray Bodur, kahve sektörünün dünyada petrolden sonra ikinci sırada gelmesinin kendisini motive ettiğini,  bu amaçla İzmit’te ‘Rodopi Kahve’ adıyla kendi markasını kurduğunu aktardı.

İş fikrini hayata geçirirken yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaşan Eray Bodur, iş dünyasındaki paydaşların önemine dikkat çekti. Çalışacakları sektörlerde başarılı olabilmek için öncelikle bilgi sahibi olmak ve çok çalışmak gerektiğini vurgulayan Bodur, girişimcinin sektördeki dernek, vakıf ve ticaret odalarıyla ilişkileri güçlendirmesinin de iş dünyasındaki fırsatları görme ve yorumlayabilme yeteneklerini arttırdığını ifade etti.

Eray Bodur’un iş dünyasında başarılı olmak için gerçekçi hedefler belirlemenin ve denemekten asla vazgeçmemenin gerektiği vurgulandığı seminer, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN