Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

‘Kadın Yöneticiler Cam Tavanı Kırıyor’ Projesinin Etkinlikleri Devam Ediyor

18.02.2019
Üniversitemiz yürütücülüğünde, Kadın Yöneticiler Cam Tavanı Kırıyor Projesi kapsamında Aydın ilindeki eğitim kurumlarında görev yapan kadın yöneticilere yönelik düzenlenen “Cam Tavan Farkındalık Eğitimi” 13 Şubat 2019 tarihinde Aydın Doğa Koleji’nde gerçekleşti.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya koordinatörlüğünde yürütülen Kadın Yöneticiler Cam Tavanı Kırıyor (2017-1-TR01-KA204-045966) (Breaking The Glass Ceiling For Women Administrators) adlı ERASMUS+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklık Projesi’nin 2. Fikri Çıktısı olan “Cam Tavan Eğitim Programı” kapsamında düzenlenen eğitim Üniversitemiz, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aydın Kültürel Gelişim Derneği koordinatörlüğünde gerçekleşti. Eğitimin açılışına Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumali Öksüz, Aydın İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Hakan Durum, Aydın ili merkez ve ilçelerindeki eğitim kurumlarında çalışan kadın yöneticiler katıldı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cumali Öksüz’ün açılış konuşmasının ardından, “Cam Tavan Sendromu”, “Başa Çıkma Becerileri” ve “Yöneticilik Eğitimi” konularındaki eğitimler; Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Pınar Yengin Sarpkaya, Doç. Dr. Yalçın Özdemir, Dr. Öğr. Üy. Ali Serdar Sağkal ve Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya tarafından verildi.

Tüm gün süren eğitimlerde, projenin üçüncü fikri çıktısı süresince yetiştirilecek olan mentörlerin seçimi için gerekli çalışmalar da gerçekleştirildi. Projenin bir sonraki aşamasında bu eğitimler sonunda başarılı olan gönüllü yöneticiler mentörlük eğitimine alınacak.     

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN