Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İZMİR VE ÇEVRESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜLERİ PLATFORMU TOPLANTISI ÜNİVERSİTEMİZDE GERÇEKLEŞTİ

08.01.2016
İzmir ve Çevresi Fen Bilimleri Enstitüleri Platformu 20. toplantısı Üniversitemizin ev sahipliğinde 7 Ocak 2016 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleşti.

Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Cavit BİRCAN, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai TUNCA, Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aydın ÜNAY, Enstitü Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Pınar DEMİRCİOĞLU ve Doç. Dr. Yücel KOCA, Enstitü Sekreteri Ayfer ERDEN, diğer üniversitelerin Fen Bilimleri Enstitüsü müdürleri, müdür yardımcıları ve enstitü sekreterleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. BİRCAN, Üniversitemizin çalışmaları hakkında katılımcı üniversitelere bilgiler vererek, yüksek lisans ve doktora programlarının daha fazla desteklenmesi gerektiğini ifade etti. BİRCAN, disiplinler arası çalışmaların özendirilip desteklenmesi gerektiğini söyleyerek bu çalışmaların TÜBİTAK tarafından çağrılı projelerle desteklenebileceğine işaret etti.

Üniversitemiz Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Aydın ÜNAY’ın başkanlık ettiği toplantının devamında ise Enstitülerde Elektronik İmza Uygulamasına geçiş süreleri, lisansüstü programlara yabancı uyruklu öğrenci kabul kriterleri, öğretim dili tamamen yabancı dil olan lisansüstü Anabilim Dallarında kayıtlı öğrencilerin, Türkçe eğitim veren programlardan aldığı derslerin eşdeğer sayılması ve Platform olarak ortak lisansüstü eğitim öğretim yönetmeliği hazırlanması konuları görüşüldü.

Karşılıklı fikir alışverişleriyle devam eden toplantı, bir sonraki toplantının yeri ve tarihinin belirlenmesiyle son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN