Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İsrail Askerlerince Katledilen Ayşenur Ezgi Eygi Son Yolculuğuna Uğurlandı

14.09.2024
İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için 14 Eylül 2024 tarihinde cenaze töreni düzenlendi.

Törene; TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  bakanlar, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’in de katıldığı cenaze töreninde, Didim Merkez Camii’nde kılınan öğle namazına müteakip Ayşenur Ezgi Eygi’nin Türk bayrağına sarılı naaşı, protokol üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir konvoy ile Didim Asri Mezarlığı’na götürülerek dualarla toprağa verildi. 

Filistin şehidimiz Ayşenur Ezgi Eygi’nin adının Üniversitemizde de yaşatılacağını ifade eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, "Bu konuda en kısa sürede hazırlıkları tamamlayıp Eygi’nin adını unutturmayacağız. Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren uluslararası dayanışma hareketi gönüllüsü bir insan hakları savunucusuydu. Anısını hep yaşatacağız” dedi. 

Merhumeye Yüce Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN