Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

İsabeyli Kampüsünde Temel Atma Töreni Gerçekleşti

19.09.2018
Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İdari Ek Bina Temel Atma Töreni, 17 Eylül 2018 tarihinde İsabeyli Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

Temel atma törenine;  Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş, Fakülte Dekan Yardımcıları, Prof. Dr. Yusuf Kaderli, Doç. Dr. Abdullah Özdemir, akademik ve idari personel katıldı.

Törende Merhum Adnan Menderes’i anarak konuşmasına başlayan Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Adnan Menderes’in izinde millete hizmet etmekten başka gayelerinin olmadığını söyledi. Erim, “İsabeyli Kampüsü bu bölgenin eğitim, kültür ve sosyal yaşamının yükselişine katkı sağlamaktadır. İlimizin sosyo-ekonomik gelişiminde önemli rol oynayan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’a ve tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan yaptığı konuşmada, Nazilli İİBF’nin 9 bin öğrenciye ev sahipliği yaparak Üniversitenin en büyük nüfusa sahip kampüslerinden biri olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti: “Büyümeye bağlı olarak artan derslik ihtiyacı sebebiyle, bu binanın projesini Kalkınma Bakanlığının yatırım bütçesine aldırdık. Binamız gerekli olan amfi ve oda ihtiyacını karşılayacaktır. Üniversitemizin gelişimi ve öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim alabilmeleri için, elimizden gelen ne varsa yapmaya hazırız, binamız Fakültemize ve öğrencilerimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş; temeli atılan bina ile ilgili bilgiler verdiği konuşmasında binada 2 bin 500 öğrencinin aynı anda ders görebileceğini söyledi. Prof. Dr. Erdoğmuş, “Binamız 5 000 m2 kapalı alana sahip 3 katlı olarak projelendirildi. Binanın zemininde 4 büyük amfi, toplamda 18 amfi yer alacak. Bu binanın yapılmasında başta Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN