İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Tarafından Bitki Koruma Programı Öğrencilerine Eğitim Verildi

25.03.2022
Üniversitemiz Sultanhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Bitki Koruma Programı öğrencilerine 8 Mart 2022 tarihinde İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünde görevli uzmanlar tarafından eğitim verildi.

Eğitime; Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü öğretim elemanları, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları ve Bitki Koruma Programı öğrencileri katıldı.

Öğr. Gör. Muammer Erden’ in moderatörlüğünde gerçekleştirilen eğitimin ilk gününde tarımda kimyasal kullanımına dikkat çekebilmek adına İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünden İSG Uzmanı Duygu Demirelli tarafından “Pestisit Uygulamalarında Risk Yönetimi ve Önleyici Yaklaşımlar” konusunda öğrencilere bilgi verildi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Güvenli Tarım Şubesinden İSG Uzmanı Aslıcan Güler, tarımda bilinçli ve güvenli çalışmanın önemine değinerek, öğrencilerin sektöre atıldıklarında daha güvenli ortamlar yaratması konusunda tavsiyeler verdi ve Bakanlık olarak her daim destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

“Tarımda Kişisel Koruyucu Donanımlar” konulu eğitimin 2. kısmı, 29 Mart 2022 tarihinde gerçekleşecek.