İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

17.08.2023
Üniversitemiz İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aydın Erön ve Doktora programı öğrencisi Merve S. Çakan tarafından hazırlanan “Mykale Dağı’nın Güneybatısında Bir Erken Yerleşim: Thebai” başlıklı proje TÜBİTAK “1002-A Hızlı Destek Modülü” kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Samsun (Mykale) Dağı’nın güneybatı eteklerinde yer alan Thebai Antik Kenti projesi sayesinde Kuşadası İlçesi ve Samsun (Mykale) Dağı Arkeolojik Yüzey Araştırması çalışmaları kapsamında yerleşim 2020-2022 yılları arasında ayrıntılı olarak inceleniyor. Yerleşimin buluntuları genel olarak değerlendirildiğinde, ekonomilerinin tarım ve hayvancılığa (özellikle balıkçılık ve arıcılık) dayandığı anlaşılmakta olup Thebai buluntu ve kalıntıları bu tarz yerleşim modellerinin anlaşılması açısından oldukça önemli görülüyor.